Stora lilla Mini

I onsdags var det en stor dag här hemma. Mini fyllde hela fyra år gammal! Hipp hipp hurra till henne! Det behövde ju självklart firas med lite kalas.

Mamma och pappa kom hit på eftermiddagen och Mini fick en långpromenad tillsammans med pappa. Det är så frustrerande att jag inte kan ta mig ut och promenera henne ordentligt själv just nu så det var en uppskattad födelsedagspresent för oss allihopa. Hon blir nöjd över att få komma ut, han gillar att gå ut med henne och jag får lite mindre dåligt samvete över att hon inte får tillräckligt med promenader just nu. Win-win-win helt enkelt.

Mamma hade med sig en tårta till Mini med leverpastej, morötter, ost och melon. Smaskens! Och några paket måste man ju också få när man fyller år såklart. Tårtan slank ner på nolltid. Först var hon på väg att äta hela leverpastejen i en tugga men det blev lite för mycket även för denna glupska fröken så hon fick spotta ut och ta den i tre tuggor istället. Sen blev det nog nästan lite för mycket även för henne för hon tog en micropaus i ätandet (det är nog första gången det händer!) och gick ett varv runt det som var kvar av tårtan innan hon slafsade i sig det sista.

Efter tårtan blev det paketöppning. Jag hade gömt lite hundmat i paketet så hon skulle vara motiverad att öppna det. Kul att öppna paket tycker Mini!

I paketet låg en gris! Mini älskar ju allt vad grisar heter och även denna blev en riktig succé! Det är sällan hon fattar tycke för leksaker direkt men den här fullkomligt älskar hon. Den säger ”oooink!” när man trycker på den så vi trodde egentligen inte att hon skulle gilla den. Hon är väldigt skeptisk till leksaker som låter men det här ljudet var tydligen bra för hon går runt och oooinkar med grisen stup i ett här hemma nu.

Av mamma och pappa fick hon (och jag) en kurs i rallylydnad. Det ska bli jättekul att kunna fortsätta med det! Det blir väl troligtvis inte av förrän till hösten men det är kul att ha något att se fram emot. Det var väldigt roligt och lärorikt när vi gick nybörjarkursen i höstas så det vore roligt att fortsätta med det. Det märktes att Mini tyckte det var roligt också.

Vi avslutade kalaset med att äta middag. Jag åt sushi, det var ett tag sen sist så det var gott! Sen åkte mamma och pappa hem, vi parkerade oss på soffan och Mini fick sitt sista paket som innehöll en morot. Det blev mycket smaskens att äta för henne, men så fyller man ju bara år en gång om året också. Sen var det en trött hund som däckade för kvällen. Det är ansträngande att fylla år!

12 svar på ”Stora lilla Mini

  1. Stort grattis till Mini! Och rejält firad blev hon u verkligen.
    Är man labrador så är ju mat en stor del av nöjet så jag kan förstå att hon vara salig över allt ätbart. Inte minst tårtan-
    Bra att hon pausade ätandet.
    Kul att hon också gillade grisen,
    Vilken bra present MIni och du fick tillsammans; att gå kursen i rally lydnad. Så roligt.

    1. Hon hälsar tack och puss! Klart att mat är viktigaste firandet när man är labrador. Det var smaskens med tårtan men blev nog lite överväldigande när till och med hon pausade lite. Det ska bli jättekul med kursen! 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *