Balkongstök och Minisällskap

Nu är det måndag men jag tänkte att vi kan kika lite på bilder från förra veckan.

Mini höll mig sällskap vid frukostbordet en dag. Eller, det gör hon ju nästan alla dagar. Gillar hennes slapparstil.

I tisdags kom de och gjorde färdigt det sista med inglasningen av vår ena balkong. Såhär tjusigt blev det när det blev klart! Skönt att ha det färdigt nu!

I tisdags hade jag återbesökstid hos sjukgymnasten på vårdcentralen för att följa upp hur det går med foten och knät. Mini var såklart med och övervakade så allting gick rätt till, att matte skötte sig och inte flängde på för mycket.

När vi kom hem parkerade vi oss på soffan och vilade. Vi var uppe tidigt för att släppa in balkongkillen och sen promenaden bort till vårdcentralen, så jag var lite trött när vi kom hem igen. Knät går åt rätt håll och där har jag fått nya övningar för att bygga lite styrka och stabilitet. Men jag är så himla dålig på att komma ihåg att göra dem. Foten däremot är det fortsatt vila som gäller. Han sa att det är 4-6 veckors vila, lite beroende på hur ont det gör, för att en stressfraktur ska få läka ordentligt. Jag som hade hoppats på att kunna få börja gå lite mer på den när det inte gör så ont längre. Det tar emot att inte kunna gå ut ordentligt och rasta Mini själv och så. Tur att jag har Christian som hjälper till!

Jag försöker komma igång lite mer med övning och så. Igen. Det är en långsam och lite motig process men sakta men säkert är bra antar jag… Mini parkerade sig under mitt skrivbord och övervakade det hela. Jag har börjat försöka öva lite viola igen också. Det var nog minst 2.5 år sedan jag gjorde det sist. Jag har fortfarande väldigt dubbla känslor kring violan efter att ha haft så mycket krångel under åren som jag pluggade och sen för att lyckas få ut min examen. Det har satt sina spår i form av ångest när jag ska spela och att jag undviker att göra det. Väldigt trist men något jag skulle vilja försöka komma över.

När det blev en extra-lördag mitt i veckan passade vi på att fixa i ordning på balkongen när Christian var ledig så det blev färdigt. Vi behövde skura av golvplattorna och såga till så de passade de nya måtten på balkongen. Och sen fixa i ordning med möblerna. Det blev riktigt bra när det blev färdigt tycker jag! Där ute kommer vi nog få många fina stunder! Skönt att kunna sitta ute även vid lite halvdant väder.

16 svar på ”Balkongstök och Minisällskap

  1. Så skönt att inglasningen av balkongen är klar. Den blir ju som ett extra rum som ni garanterat kommer att få mycket glädje av!

    Önskar en bra måndag!

  2. Så fint det blev på balkongen! Våra ska renoveras i höst, men tyvärr inte byggas ut. Önskar vi fick plats med ett stort bord och bekväma stolar… Nåja, inglasning är kanon, särskilt för oss som bor nära järnvägen. 😛

    1. Tack! Det blev bra att få det fixat! Skönt att ni ska få renoverat i höst men synd att den inte byggs ut. Men det måste vara svårt att bygga ut balkonger tänker jag.

    1. Väldigt skönt med inglasat. Framförallt när vi har två så vi har en som inte är inglasad också. Tack! Det börjar kännas lite motigt och som att det aldrig blir bra… Men det gäller väl att ha tålamod.

    1. Hon var slappast och sov gott. 😅 Tack, det blev bra! Vet inte riktigt än hur vi ska inreda den mer. Vi funderar lite på gardiner för att kunna stänga ute lite av kvällssolen som blänker in i vardagsrummet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *