Amerikanska pannkakor, pinnkastning och balkongstök

I fredags hade vi ingen inspiration till middag och orkade inte gå och handla och hitta på något. Efter lite rotande i skåpen blev det amerikanska pannkakor med lönnsirap till middag. Inte så dumt ändå!

I lördags tog vi den röda pinnen med oss och stapplade ut i parken här en liten bit bort. Trots att jag i fredags efter mycket om och men hörde ifrån sjukgymnasten och fick direktiven att belasta foten så lite som möjligt då det är en liten fraktur/stressfraktur som börjat läka så behövde jag få komma ut en sväng. Så Christian och Mini släpade mig till parken där vi satte oss på en kulle och kastade pinne. Mini hälsar att det är otroligt kul att kasta pinne. Så kul att det blir lite överstissigt och man får ligga och öva på att varva ner istället.

När vi kom hem blev det fika för oss alla. Mini vaktade noggrant fatet där moroten låg. Skickade bild till en kompis som får Mini-foton lite då och då.

Även denna fick han. När vi hängde i soffan framför Let’s Dance-finalen och Mini mest var en svart hög med tassar.

Igår ringde de när vi satt och åt en sen frukost från företaget som ska glasa in vår ena balkong och undrade om de kunde komma idag och montera. Oj oj, snabba ryck, men det gick bra sa vi! Så det blev till att plocka i ordning och tömma ena balkongen efter frukost. Utemöblerna som stått där var så smutsiga att de fick åka in i duschen och bli skrubbade. Så nu står bordet på högkant i duschen i väntan på att få flytta tillbaka ut igen. Christian plockade bort hela trägolvet på balkongen också. Det har vi kvar att skura av innan det kan läggas tillbaka sen. Så opepp på det!

När vi hade fixat i ordning balkongen och slumrat lite på soffan efter lunch gav vi oss iväg till mina föräldrar. Pappa hämtade mig så jag skulle slippa gå med foten och Mini och Christian promenerade dit för att rasta hunden lite mer ordentligt. Det bjöds på en skvätt vin och massa god mat. Inte så dumt! Vi tog morsdagsmiddag en vecka tidigt eftersom vi ska på ettårskalas nästa söndag.

Idag var vi uppe tidigt för att släppa in nissen som ska montera balkonginglasningen. Han kompenserar det arga borrandet med att gå runt och humma för sig själv och se så glad och nöjd ut. Jag brukar tycka det är lite stressande att ha hantverkare och sånt springa hemma hos mig men den här blir jag mest lugn av trots att det väsnas så väggarna skakar när han borrar. Så vi hänger mest i sovrummet idag, jag och Mini. Det blev inte så mycket sömn inatt så jag slumrade en stund före lunch trots allt oväsen.

Nu har jag strax videomöte med min rehabkoordinator på vårdcentralen. Känner mig lite opepp inför det med tanke på dagsformen men det blir säkert bra ändå. Tror inte att vi har så mycket nytt att säga egentligen eftersom vi inte hört nåt mer från försäkringskassan vad jag vet om mötet med arbetsförmedlingen men det är ju alltid bra med en avstämning. Hoppas att det kan bli något med arbetsträning snart. Jag börjar klättra mer och mer på väggarna och behöver få komma igång och göra något mer ordentligt känner jag. Även om det får vara i väldigt små doser till att börja med.

22 svar på ”Amerikanska pannkakor, pinnkastning och balkongstök

 1. Hoppas det blir bra med inglasningen! Vi har balkong mot järnvägen och en inglasning är därför nödvändig att ha. Katterna älskar dessutom att vara på balkongen, men utan inglasning hade vi inte vågat ha dem där ute. Nu ska vår BRF renovera balkongerna snart. Då får vi antagligen bekosta en ny inglasning, tyvärr. Men men, bara att gilla läget. Det är så skönt och praktiskt och man förlänger balkongsäsongen både framåt och bakåt.

  Hoppas foten blir bättre snart!!!

  1. Vad irriterande att ni behöver bekosta ny inglasning när de ska renovera balkongerna! Det kostar ju en rejäl slant. Ska bli kul att se hur mycket användning vi får av balkongen nu. 😊

  1. Tack snälla! Jag väntar på möte med arbetsförmedlingen och försäkringskassan så får vi väl se vad det kan bli för något. Det går ju inte direkt fort när de ska hålla i saker…

 2. En bra helt får man väl säga. Jag har själv svårt att koppla av när hantverkare är i huset men man får tänka på slutresultatet. Så smart att duscha av stolarna. Den metoden lägger jag på minnet 😀

  Önskar en fin måndagskväll nu!

  1. Det kan verkligen vara svårt att koppla av när man har främmande människor som stökar hos en. Det är det smidigaste sättet jag kommit på, att köra in dem i duschen. 😅 Funkar ju inte på allt men vi lyckades till och med få in bordet där för att spola av.

  1. Ja, det var väldigt välbehövt med vilan! Det hoppas jag också, men det lär nog tyvärr dröja till hösten skulle jag tro. Det går inte snabbt när försäkringskassan och arbetsförmedlingen ska göra saker. Kram!

 3. Fint att få balkongen inglasad även om det kom på ganska hastigt. Och visst är det skönt att komma ut och vidga vyerna lite med både det ena och det andra.
  Håller tummarna för att du så smått nu kan komma i gång med arbetsträningen. Tror det är en viktig del för att må bra. Men givetvis i en takt som känns bra.

  1. Det blev väldigt bra att få inglasningen gjord. Vi har ju väntat länge på det men inte hört när de skulle komma och fixa det. Tack, jag hoppas och tror också att det kan bli bra om det går att få på någon bra arbetsplats och i lagoma doser att börja med.

 4. Skönt att få komma ut lite, men ändå inte belasta foten allt för mycket. Trevligt att utemöblerna fick sig en uppfräschning, det signalerar vår- och sommar för mig 😍

  1. Det är ju det där att hitta ett bra mellanting; vila foten men komma ut lite för att inte bli knäpp helt. Svår balansgång! Ja, det är ett tydligt vårtecken när man fixar i ordning med utemöblerna. 😊

 5. Det är inte lätt när man har en fot som inte fungerar fullt ut. Man tänker inte på det i vardagen för det är så självklart.
  Tänk så mycket ni fick gjort för att balkongen skulle glasas in!
  Inte dumt alls antar jag. Mini verkar vara en härlig hund och bra sällskap!

  1. Nä, man är ju onekligen väldigt beroende av sina fötter. Och sen blir ju händerna låsta också när man går med kryckor så det är lite pyssel. Det var bra att få ordning på balkongen! Skönt nu när det är färdigt! 😊 Mini är verkligen härlig och ett toppenbra sällskap! 🥰

 6. Jag älskar hummande hantverkare! De är fina! Bästa sortens 🙂 Vad fint att ni fick en storstädning av balkongen ändå, och inglasat – wow. Där ska ni få må gott sedan.

  1. De är verkligen mysiga! Betydligt bättre än när man får någon grinig som knappt hälsar på en. 🙈 Det blev väldigt bra med inglasningen tycker jag! Det blir nog toppen att kunna sitta där framöver! 😊

 7. Vad mysigt det låter med inglasad balkong och har ni två balkonger dessutom det låter verkligen mysigt..vi har en balkong 6,30 lång och vår så kallade hyresvärd har inga som helst planer på att glasa in den så jag blir verkligen avundsjuk..ha en fin helg nu..👍🤗

  1. Ja, vi har två balkonger. Väldigt lyxigt och bra! 🥰 Så vi glasade in den ena som har mest skugga och kvällssol. Det är nog svårt att få en hyresvärd att glasa in balkonger skulle jag tro. Vi bor i bostadsrätt och då får man ju ordna med det (och betala) själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *