Fjärde sprutan-krasch och lite låg livslust

Det blev lite tyst här inne nu i veckan. En stor bidragande orsak är den fjärde covid-sprutan som jag tog i måndags. Fy så däckad jag blev efter den! Jag sov nästan hela tisdagen och även i onsdags och igår har jag känt mig väldigt trött och mör i kroppen. Har knappt kunnat hålla mig vaken. Så orken till att knappa på datorn och fixa med saker har helt enkelt inte funnits där.

Ska jag vara ärlig så har motivationen till det mesta varit ganska körd i botten de sista veckorna och det blev inte bättre av att bli utslagen av sprutan. Jag vet inte vad det är som gjort att jag känt mig så oinspirerad till det mesta den sista tiden. Om det beror på livet i allmänhet, nedtrappning av en medicin eller att jag har ont i foten och knät har jag svårt att avgöra. Eller så är det kanske en blandning av alltihopa. Jag har mest känt mig lite låg och nere den sista tiden och har tappat allt vad rutiner heter. Så himla frustrerande.

Men det här var ju inte vad jag hade tänkt skriva om egentligen. Jag tänkte mest komma med en liten livsuppdatering och försöka ta nya tag och komma mer på banan igen. Jag har inte jättemycket roligt att visa från veckan men några bilder har det blivit. Mest på Mini som vanligt.

I måndags var vi iväg till sjukhuset för att ta den fjärde sprutan. Det gick snabbt och smidigt förutom att jag fick sitta kvar i 30 minuter efteråt och vänta för att jag var riskgrupp. Jaha, det har jag inte behövt de tidigare sprutorna.

Mini och jag åkte buss fram och tillbaka till sjukhuset och gick sen till andra sidan sjukhuset. Det blir en ganska hyfsad promenad, i alla fall för mig som fortfarande har problem med benet. När vi kom hem kom två kompisar hit. Vi pratade massor och beställde mat. Väldigt trevligt att träffa dem igen! Det blir alldeles för sällan. En av dem har varit tre månader i USA men jag har inte träffat den andra heller under tiden. Får skylla på att det varit mycket med flyttstök och annat. Borde bli bättring på att ses!

I tisdags var livet helt inställt efter sprutan. Jag vaknade och kände mig totalt överkörd av en ångvält och så brutalt trött. Huvudvärk, ont i kroppen och allmänt hängig. Släpade mig upp och kraschade på soffan igen. Där låg jag större delen av dagen och slumrade framför tvn. Det gick bara inte att hålla mig vaken.

I onsdags var det dags för ultraljud av knät hos sjukgymnast på vårdcentralen. Mini var med och övervakade så att allting gick rätt till. Jag gjorde misstaget att avslöja för sjukgymnasten att jag har mer ont i foten nu än knät och att det blivit ganska mycket sämre de sista dagarna. Men att knät blivit mycket bättre. Så han kollade foten också med ultraljud. Där hittade han vad han tror är en spricka eller fraktur i benet och även en liten spricka i knät. Eftersom knät har blivit bättre behöver det troligtvis inte göras något mer åt det men foten blev jag skickad på röntgen för att kolla upp närmare. Och med order att belasta foten så lite som möjligt i väntan på svaret. Skulle fått svar på röntgen igår men jag hörde inget från dem och idag är hela vårdcentralen stängd för att de är på utbildning. Otroligt frustrerande att behöva vänta hela helgen och inte veta om jag får gå på foten eller inte. Eventuellt behöver jag kanske någon stövel eller liknande för att avlasta skadan. Jag som var så nöjd över att knät var bättre och att jag kunde gå lite utan kryckor. Nu är jag tillbaka på kryckor igen och vet inte hur jag får använda foten.

Så det har blivit mycket soffhäng för oss den här veckan. Livet har gått lite tungt och motigt på alla möjliga håll och dessutom tror jag att jag har pms som stökar till allting ännu mer. Allting har en förmåga att komma samtidigt. Idag tänkte jag försöka komma igång lite mer igen. Försöka ta tag i livet helt enkelt. Vill komma igång mer med spelandet igen och träningen för både armar och knä som har blivit lidande den sista tiden. Jag hoppas att det ska gå att få tillbaka lite livslust och energi av att försöka ta tag i saker igen. Ta nya tag helt enkelt.

Hur ser er fredag ut? Har ni fina helgplaner framför er? Berätta något trevligt för mig!

30 svar på ”Fjärde sprutan-krasch och lite låg livslust

 1. Å så jobbigt! Själv har jag problem med ryggen av och till, mest till numera och det gör ont och är hindrande. Jag försöker gå så mycket jag kan, men eftersom jag också har dåliga fötter… Ja ja, jag skulle ju inte skriva om MINA krämpor här… Hmmm…

  I kväll (fredag) ska vi till Uppströms fisk och äta middag. Vi bokade bord igår, har aldrig varit där tidigare (ligger i Kvarnen). Om det är hyfsat väder i morrn blir det ett besök i Linnéträdgården i centrala Uppsala, typ fem, tio minuter från där vi bor.

  Var rädd om dig och klappa Mini från mig. 😛

  1. Usch, det låter inte som en trevlig kombination med både ont i ryggen och fötterna. Hoppas det blir bättre för dig!
   Så trevlig helg du verkar ha haft planerad! Hoppas att allt blev bra! Har aldrig hört talas om Uppströms, hoppas maten var bra! Men jag har otroligt dålig koll på restauranger i Uppsala numera. Blir så sällan att jag är ute och äter, och ännu mindre de här sista konstiga åren.

 2. Vad trist att du kände dig däckad efter sprutan. Jag ska bara mysa med Maja och ta några stärkande promenader. Syr mycket nu på min tavla i räknade korsstygn nu när jag är hemma.

  1. Nä, det var ingen höjdare att bli så utslagen av sprutan. Bra med Mini som sällskap på soffan då. Låter som att du hade bra aktiviteter planerade för helgen. Hoppas det blev lugnt och skönt!

 3. Vad jobbigt att det blev så efter fjärde sprutan. Och vad frustrerande att du inte vet om du får gå på foten. Hoppas du mår bättre snart! Skickar styrka och kramar ❤

  1. Tack snälla! Sjukgymnasten ringde sent i fredags eftermiddag till slut, tro det eller ej. Direktiven blev att belasta foten så lite som möjligt. Mindre kul. Men då vet jag i alla fall hur jag ska göra. Kram! 💖

 4. Men vad tråkigt att du blev så dålig av fjärde sprutan, hoppas det vänder snart så du får må som vanligt! Hoppas du haft en lugn och mysig fredag 🙂

 5. Jag blir också dålig av covidsprutorna, värk i kroppen och feber i typ tre dagar så det är knappast något som man ser fram emot..🤨 men hellre det än Corona en gång till.. Hoppas du mår bättre nu och ha en fin helg.. Kram till dig och Mini..🤗🙏👍

  1. Usch, inte kul att du också blir dålig av sprutorna. Jag har inte fått så mycket feber men blivit mer eller mindre däckad av alla fyra sprutor. Värst nu av den sista. Fy, förstår att du inte gärna vill ha corona en andra gång! Kram från oss!

 6. oj men va jobbigt med knä o fot
  har ju mycket problem med knä o kropp så förstår dej men efter sprutan så är det väl bättre att du vilar dej mycket
  hade covid i januari o har varit så trött efteråt så jobbigt

  1. Inte kul att du också har problem med knä och kroppen! Det tar mycket på krafterna. Du har rätt, vila är vad jag behöver mest när det blir såhär. Hoppas din efter-covid-trötthet blir bättre snart!

 7. Tråkigt att du blev så dålig efter fjärde dosen! Jag måste ta min tredje dos, varit lite i valet och kvalet om jag ska göra det under graviditeten eller inte. Trist att motivationen blivit sämre också, jag hoppas att det blir bättre för dig. 😊

 8. Det var mycket på en gång. Så typiskt att det kör ihop sig och dessutom sprutan på toppen. Då vet du i alla fall att vaccinet fungerar. Du får ha det så gott du kan och ta hand o dig!

  1. Ja, det är märkligt att det alltid ska vara så, att det kör ihop sig och allt kommer på samma gång. Så kan man ju också se på det, att vaccinet fungerar. 😅 Tack snälla!

 9. Du har ju många saker som påverkar ditt mående så det blir ju en hel del att ta dig an. Jag hade ont i armen efter 4:de sprutan men kände inget mer. Har inte alls blivit påverkad av de andra heller. Bra så.
  Hoppas nu du får svar från röntgen och kan få den hjälp som behövs.
  Önskar dig nu en bättre vecka.

  1. Så det det ju helt klart, att det är många saker som spelar in i måendet. Skönt att du klarade dig med bara ont i armen. Det verkar ju vara så olika hur mycket folk känner av sprutorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *