Konsert med Väsen och V-dala spelmanslag

I lördags var det dags. Dagen som vi övat inför hela terminen på repen och laddat inför. Vi skulle ha konsert med V-dala spelmanslag tillsammans med Väsen på Reginateatern. Väldigt spännande, det skulle bli första riktiga konserten som Mini är med på och den första konserten där jag spelar nyckelharpa. Även den första lite större konserten jag är med på på väldigt länge så det kändes lite nervöst faktiskt.

Mini var med och övervakade när jag packade upp och stämde nere i greenroom innan vi skulle ha soundcheck och rep.

Det blev några timmars paus mellan repet och själva konserten så vi hängde nere i en soffa och vilade benen. Jag är inte van vid att stå så länge så det var skönt att få sitta ett tag. Vi gick ut en sväng och sniffade och kissade i slottsbacken också. Och tittade på alla som var finklädda och på väg till vårbal lite överallt i stan.

Mini tyckte att hon skulle ligga bredvid mig i soffan. Då var hon nöjd. Högen med tassarna. 💖

Sen var det dags för konsert! Väsen började med att spela några låtar själva. Christian och pappa satt i publiken.

Sen var det dags för oss att göra dem sällskap. Lite trångt var det och vi gömde oss längst bak i mitten så vi syns inte så bra. Men vi var där!

Det var riktigt roligt att vara med och spela och det gick ändå helt okej på nyckelharpa även om det såklart kändes lite ovant. Men nu är första gången avklarad och jag får fortsätta att öva så det går ännu bättre i framtiden. Mini skötte sig över förväntan. Hon låg vid mina fötter hela tiden förutom precis på slutet när hon reste sig, ruskade lite på sig och larmade. Hon är allt bra duktig, min lilla polis!

När vi kom hem var vi båda helt slut, jag och Mini. Det hade varit en lång dag för oss båda. Jag hoppade i pyjamas och Christian fixade kvällsfika. Sen slappade vi i soffan och tittade på ESC resten av kvällen för att varva ner.

Mini kan verkligen det där med att slappa när det behövs. Stajlen på rygg i soffan med huggtänderna framfällda…! 😅

Det var vår lördag! Igår var jag ganska slut som artist. Det tog på krafterna och kroppen så det blev mest vila för min del. Mini var också lite trött. Vi tog oss ut en promenad framåt kvällen men annars gjorde vi inte så mycket annat än att ta det lugnt. Ändå tog min ork ganska mycket slut på kvällen när jag fixade middag.

Idag hoppas jag att jag har lyckats ladda om litegrann i alla fall även om det går ganska segt och långsamt. Jag ska iväg i eftermiddag och ta fjärde sprutan och sen kommer några kompisar hit och hälsar på. Det blir trevligt och förhoppningsvis kommer inte biverkningarna från sprutan förrän senare så jag orkar med kvällen också.

12 svar på ”Konsert med Väsen och V-dala spelmanslag

 1. Wow vilken upplevelse det måste ha varit! Nyckelharpa har jag aldrig hört talas om så det måste vara ett lite mer annorlunda instrument kanske?

  1. Nyckelharpa är ett traditionellt folkmusikinstrument. Ganska vanligt i Uppland där det kommer ursprungligen. Men inte så vanligt så inte så konstigt att du inte hört talas om det. 😊

 2. Vad roligt att du kunde vara med på konserten. Förstår att det tog energi men kanske blev du berikad på lite av den varan också. Mini är verkligen duktig och det är ju en trygghet att ha henne med. Skulle gärna ta en tur till Uppsala och lyssna om det blir fler konserter. Ligger ju bara ca 40 minuter bort med tåg från Stockholm.
  Önskar dig nu en bra vecka.

  1. Det var väldigt roligt att jag kunde vara med och att det gick såpass bra som det gjorde. 😊 Mini imponerade verkligen på mig och de andra genom att sköta sig exemplariskt.
   Ja, vad roligt! Jag ska försöka hojta till i tid om det blir fler konserter med spelmanslaget! Annars kan jag tipsa om att Väsen har lite sommarkonserter inplanerade som nog blir riktigt bra. 😊

  1. Ja, hon imponerade verkligen genom att sköta sig så bra! Först ligga still och vila trots allt stök runtomkring och sen larma när det behövdes. Inte illa!
   Det var väldigt kul och välbehövt att få vara med och spela! 😊

 3. Så härligt att konserten blev så lyckad men jag förstår att den tog på krafterna. Framträdanden innebär ofta en anspänning. Skönt för två- och fyrbenta att inta ryggläge då.

  1. Det tar verkligen på krafterna med konserter sådär! Det var ju kanske lite mer anspänning än vanligt eftersom det var länge sen jag gjorde något liknande nu. Men desto roligare att det gick bra då. 😊 Det blir förhoppningsvis mer av det i framtiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *