Kallt att kissa och lite för få skedar

Idag är det kallt. Både ute och i mitt badrum. Ventilationen har sedan igår fått för sig att blåsa IN kall luft istället för att dra ut luften som den ska. Otroligt praktiskt när det är -6 grader ute! Det är kallt att kissa! Och jag ser verkligen inte fram emot när jag om en stund ska ta en dusch.

Frosty fence

I måndags var min moster och morbror här och fikade. Jag tyckte det var en bra idé nu när jag faktiskt bor i stan igen, att kunna träffa dem lite lättare. Väldigt bra träning för mig också för att försiktigt komma igång lite mer. Sociala sammanhang är fortfarande otroligt ansträngande, både fysiskt och mentalt. Hjärnan blir trött av ingenting och jag behöver framförallt öva på att träffa folk på ett lugnt sätt. Inte trigga igång någon speedad extraenergi som jag egentligen inte har.

Igår blev det en promenad hem till föräldrarna efter att pappa varit här och försökt hjälpa mig fixa ventilationen. Tyvärr utan resultat så det fick bli till att maila bostadsrättsföreningen idag istället. Fördelen med att hälsa på hos föräldrarna, förutom att få träffa dem såklart, är att det för det mesta bjuds på middag. Dessutom skickar mamma ofta med matlåda. Inte så tokigt!

Annars fixar och stökar jag lite här hemma. Är det inte tvätt som ska fixas med så är det frukt som ska sköljas, disk som ska fixas eller mail som ska skickas. Igår hade jag skrivit upp mig på ett inspirerande webinar med La Linda också som var väldigt bra!
Men jag är ändå nöjd med att jag klarar av så mycket mer nu än i höstas! Det gäller att fokusera på allting som faktiskt fungerar. Jag bor ju ändå själv nu igen! Tjohoo!

Det är väl förresten fullt normalt att lägga frukt och grönsaker på tork i diskstället? Haha!

Frukt på tork

De sista dagarna har jag varit trött. Ja, mer trött än vanligt känns det som. Den där eviga känslan av att aldrig ha tillräckligt med skedar*. Men å andra sidan är jag faktiskt igång lite mer om dagarna. Gör lite mer saker och framförallt har jag viljan att göra mer saker. Även om orken inte riktigt räcker till än. Men motivationen finns där igen och jag har en del nya idéer som ligger och bakar till sig i hjärnan.

*Känner ni till the spoon theory?

3 svar på ”Kallt att kissa och lite för få skedar

 1. Men Hejsan 🙂 vad trevligt att hitta en ny blogg. Och vilken fin sådan.
  Huu, det låter inte så hemskt mysigt med inblås av isluft så här års, hoppas du får ordning på den där ventilationen.
  Har inte läst så många inlägg än att jag kommit till bakgrunden, men vad tråkigt att höra att du har / har haft det jobbigt. Jag har själv ett lite jobbigt hälsoår (17-18) bakom mig och först nu känner jag att jag börjar hämta mig lite. Så jag känner absolut med dig.

 2. Hejsan, vad konstigt, jag lämnade en kommentar häromdagen, men vet inte om den fastnade på vägen eller om det var ngt annat som hände.
  Kul i alla fall att Hitta hit, jättefin blogg du har 🙂
  Jag har inte hunnit läsa så långt som till bakgrunden, men vad tråkigt att höra att du haft/har det jobbigt. Har själv ett lite turbulent hälsoår bakom mig så kan absolut sätta mig in i din situation. Hoppas du ska må bättre snart. ?

  1. Hej! Åh, nej förlåt, det är bara jag som missat att gå in och godkänna kommentarerna!
   Tack för dina snälla kommentarer! ?Vad tråkigt att höra att du också haft ett tufft år bakom dig! Hoppas att det går åt rätt håll nu. Ja, jag har insett att en liten sammanfattning/uppdatering om hur allting hänger ihop kan vara på sin plats nu när bloggen fått lite annat fokus än förut. ?
   Här finns lite kortfattad info från förra hösten: https://www.amoll.net/2017/11/att-tappa-bort-sig-sjalv-och-vagen-framat/
   Här finns också ett lite liknande inlägg från i höstas: https://www.amoll.net/2018/11/vagen-till-ett-battre-liv/
   Men inget av det förklarar egentligen så bra vad exakt det är som krånglar för mig, jag svamlar nog mest litegrann runt allting. ?
   Hoppas du har en fin söndag! Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *