Två gånger spelning

Det har blivit lite spelande nu under sista veckan även om jag inte orkade med allt som var inbokat. Andakten i onsdags fick jag hoppa över för orken fanns inte där efter att ha varit på ett läkarbesök före. Men att orka med två av tre saker får ändå vara godkänt tycker jag. Annars har det mest blivit vilande den här veckan, orken har inte riktigt funnits där. Men vi kikar på det jag har varit med på tycker jag!

I tisdags tog jag fiolen med mig och åkte till Mikaelsgården. Det är ett ställe för hemlösa där de kan få fika, lunch och sällskap. Det var andakt före lunchen och jag var med och spelade två låtar. Lite ovant fortfarande att vara ute och spela bland folk igen såhär men det verkar ha varit väldigt uppskattat ändå. Det verkar sprida sig lite så troligtvis blir det fler ställen jag ska vara med och spela på. Men jag är lite kluven till att vara ute och spela såhär. Det känns inte helt bra att göra det ideellt, det gör att det blir ännu svårare för andra musiker att faktiskt få betalt för sitt jobb. Och även för mig i framtiden när jag förhoppningsvis ska kunna jobba igen.

Igår tog jag nyckelharpan med mig och åkte ner till V-dala nation. Där var det dags för rep med spelmanslaget och ett första rep med Väsen inför konserten vi ska ha med dem i mitten av maj. Himla kul och spännande! Häftigt att få spela med så duktiga musiker och jag måste erkänna att jag nästan blev lite starstruck.

Mini var med och övervakade det hela noggrant. Jag fick nosen i knät och en granskande blick innan hon larmade två gånger. Sen la hon sig till ro och vilade resten av repet. Trots att orken inte var på topp blev det ett himla trevligt rep.

Idag kom en gammal vän och fikade på eftermiddagen och vi pratade ikapp om livet under några timmar. Väldigt kul att träffa henne igen. Vi kom fram till att det nog måste vara fem år sedan vi träffades sist. Inte klokt vad tiden går fort!

Nu har jag, Christian och Mini parkerat oss framför tvn och tittar på Masked Singer och äter påskgodis. Det tar en del på krafterna att vara social även om det är väldigt trevligt. Resten av helgen ska ägnas åt att äta påskmat med släkten. Imorgon blir det middag hos mamma och på söndag blir det middag hos min morbror.

16 svar på ”Två gånger spelning

 1. Visst är det roligt att du kommit igång med spelandet igen. Men just balansen om vad som är lagom kan ju vara knepig.
  Väldigt roligt med konserten och kan tänka mig att det ger mycket att spela både med spelmanslaget och med Väsen-
  Önskar dig nu fina påskdagar.

  1. Väldigt svårt att hitta ett lagom. Nu har jag kommit av mig lite igen efter att ha varit lite hängig i förra veckan och sen påsken på det. Men ska försöka ta nya tag nu i veckan.
   Ska bli väldigt kul att ha konsert med Väsen! Överhuvudtaget är det roligt att spela med andra igen.
   Tack detsamma!

  1. Kruxet är att jag är sjukskriven och har det som en slags upptrappning inför mer ordentlig arbetsträning. Så jag får inte ta betalt. Det är det som gör att det tar emot lite att spela ”gratis”.

 2. Häftigt att du spelar nyckelharpa, det låter så himla vackert. <3
  Och kul att ni var på V-Dala, där har jag sprungit många kvällar som student en gång i tiden. ^^

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *