Att se vila som jobb

En sak jag verkligen är dålig på är att vila. Jag tycker det är orimligt svårt och blir alltid så himla rastlös. Jag lever med en kropp som just nu kräver mycket vila, och då pratar vi bra vila. Oftast blir det halvdan vila som inte gör varken från eller till. Jag trött-fastnar och dumscrollar på mobilen eller fastnar i något annat halvdant som varken ger återhämtning eller något produktivt. Det försöker jag bli bättre på. Att vilan ska vara ett aktivt val och inte bara något som halvdant råkar blir.

Min sjukgymnast pratade sist om att jag behöver se det som mitt jobb just nu, att ta hand om mig och kroppen. Att ge den vad den behöver i form av mat, rörelse och återhämtning. Bra återhämtning och inte bara det där scrolla-på-facebook-fastnandet. Jag försöker få in bättre och mer hållbara rutiner igen för att få mer grepp om tiden, framförallt på förmiddagarna. Det är lättare sagt än gjort. Men efter lite blandning av hårda ord och pepp från sjukgymnasten så försöker jag att vara lite snällare mot mig själv. Just nu behöver jag prioritera vila för att förhoppningsvis på det sättet få mer tid över till annat sen.

Helgen har ägnats åt en blandning av diverse välbehövd återhämtning. Christian smygfotade mig och Mini när vi slumrade på soffan med en bok. Officiellt la jag mig för att läsa men det blev nog mer slumrande än läsning. Men det fick vara okej då för det var vilotid. Helgen har annars mest ägnats åt lugna återhämtande aktiviteter. Jag har spelat lite och varit ute på promenader. Knappat på datorn och hejat på Christian som har flyttpackat.

Vad är vila och återhämtning för dig? Ge mig dina bästa vilotips!

8 svar på ”Att se vila som jobb

 1. Känner så igen det där med att ha svårt att vila. Brukar försöka tänka på aktiva val, precis som du nämner. T ex att såsa runt en hel dag på semestern känns så värdelöst och bortkastad tid. Man varken gör något roligt eller verkligen väljer aktivt att vila. Det är bara en dag som går.

  Kul att snart bli sambo! Det blev ju jag också på nytt för 3 år sedan. I början skrattade vi åt varandras ”regelböcker” (som jag skrev ett inlägg om. Du vet, sånt man tycker är självklart, medan den andre står som ett frågetecken.

  Ha det gott!
  Kram Lena

  1. Ja det är precis så jag känner, att tiden mest bara rinner iväg och jag får varken vila eller något annat gjort. Bättre då med aktiv vila, som ett aktivt val. Att det ska vara så svårt bara…! 🙈
   Det känns jättespännande och kul att vi blir sambos! Bara en vecka kvar nu! Har det fungerat bra för er, såhär några år senare? 😊
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *