Slokhunden och Tage

Nu har vi bott här i nästan en vecka. Antalet flyttlådor börjar långsamt att minska lite. Vi utforskar våra nya kvarter på promenaderna och Mini verkar ha fullt upp med att sniffa på allt för att se var hon har hamnat någonstans. Jag saknar lite vår vanliga morgonpromenad där hon kunde springa fritt mer. Hittills har vi mest fått gå på gator här runtomkring. Men vi har hittat en park nära där det går att springa lite. Imorse hälsade vi på en pappa med son där som fick hälsa lite på Mini.

Mini provsatt en trästock på promenaden.

Tröttheten börjar nog komma ikapp mig lite nu men jag måste säga att jag har klarat av de sista veckorna över förväntan ändå. Idag har jag en dag då jag får hjärtklappning för ingenting. Bokstavligt talat ingenting, bara av att sitta still i soffan. Typisk trötthetsreaktion för mig. Men rastlösheten och otåligheten vill fixa och stöka med saker för att komma i ordning.

Nu är det på riktigt, nu bor vi tillsammans även på dörren!

Igår fick vi äntligen upp våra namn på dörren och brevlådan. Det gör att allt känns lite mer på riktigt. Att vi faktiskt bor tillsammans nu. Det känns fint och bra. Sambos. Vi fick även låsen bytta eftersom förra ägaren hade tappat bort en nyckel så nu är det avklarat. Skönt!

Slokigaste hunden som duschar med dinosaurien Tage.

Mini har haft mer problem åt rumpan igen. Hon har problem med analsäckarna så det luktar äckelpäckel när det läcker. Så när det inte räckte med att babyvippa henne igår åkte hon på en dusch. Hon tog med sig dinosaurien Tage in i duschen som moraliskt stöd och satt där och såg svår ut. Det är inte någon höjdare att duscha hälsar hon. Men att bli torkad efteråt är ganska mysigt. Jag la upp bilden på twitter och oj vad den har blivit poppis där! 146 personer som gillat inlägget hittills och fler blir det hela tiden. Kul att Mini och Tage kan roa någon lite i dessa tider.

Ibland går hon sönder lite i soffan.

Jag hade sällskap av Mini i soffan på förmiddagen och hon gick sönder lite. Hon låg och åmade och vred sig och bollade med en tennisboll. Hon får sånna fnattryck ibland, den knasiga hunden. Annars blev det en lugn förmiddag här efter en dusch, morgonpromenad och frukost. Det behövdes nog tror jag.

Har flyttstökat lite före lunch men det går långsamt idag känner jag. Borde kanske ge mig och ta en mer ordentlig vilodag men det är svårt när det finns så mycket att fixa med. När Christian har slutat jobba för dagen ska vi försöka få ner en hel hög med saker i förrådet och sen flytta hans skrivbord till det andra rummet. Vi har kommit fram till att det nog blir bäst att vi byter rum men det är lite pyssel när det står så mycket flyttlådor överallt fortfarande. Framförallt i rummet som han ska flytta till. Kruxet är att vi behöver ha bestämt vem som ska ha vilket rum för att kunna packa upp många av lådorna som är kvar.
Det är helt klart lite pyssel att flytta!

26 svar på ”Slokhunden och Tage

 1. Stackars liten som har problem med rumpan. Vad söt hon är när hon står där i duschen med sin leksak.
  Det är jobbigt att flytta men väldigt roligt också.
  Härliga bilder på sötnosen kram

 2. Jag försöker alltid gå där det är så lite asfalt som möjligt när jag är ute med hundarna som jag jobbar med. Tänker att det måste vara så fruktansvärt tråkigt för dom att gå på trottoarer jämfört med i skogen. Men kul att ni hittade en park 😀

  1. Hon föredrar helt klart skogen om hon får välja! Men är man stadshund så blir det en del trottoarer tyvärr. Vi har ganska nära till ett skogsområde ändå så det ska nog bli en del skogsturer också. 😊

 3. Nämen så fin mini är där på trästocken ,ni kommer säkert hitta trevliga promenader framöver ,tycker man hittar nya hela tiden fast jag bott på samma ställe 13 år 😂☺️Kram

  1. Visst är hon? 🥰 Hon ser alltid så märkvärdig ut när hon hoppat upp på något. 😅 Det är väl lite fördelen med promenader, att man kan variera dem i all oändlighet om man vill. Jag fastnar lätt och går samma vända som jag gått dagen innan. 🙈

 4. Det är alltid en förändring att byta promenad turer med Mini som är van att springa fritt. Alltid intressant att träffa nya hundägare på sina turer. Dock är det tråkigt att Mini har ont i rumpan. Lycka till inflyttning och sambos!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *