Soffhäng, diverse stökande och menskrämpor

Nu blir det ett sånt här ”det här har vi gjort de sista dagarna”-inlägg igen. Det verkar vara lite så jag jobbar när det kommer till bloggandet just nu så det får väl vara okej tänker jag. Appropå bloggen så är det något jag stör mig på att jag inte kan lägga till min blogg på Bloglovin’. Jag har försökt kontakta deras support flera gånger utan att få svar och jag vet inte vad som är felet. Den dyker helt enkelt inte upp hos dem när man söker efter den. Jag förstår inte varför när jag verkar ha ett fungerande RSS-feed. Någon som är bekant med problemet och vet hur man löser det? Kan det ha med wordpress-temat att göra? Jag kanske får testa med ett annat tema och se om det blir skillnad då? Använder folk Bloglovin’ fortfarande eller är det utdött?

Den här nosen har hållit mig sällskap i soffan. Tröttaste hunden när vi söndagsslappade i soffan. Vi var nog båda trötta efter dopet i lördags.

Jag hade PMS och kurerade mig med detta. Kaffe, chokladboll (den ena var till Christian) och choklad. Inte så dumt en tröttig söndag.

Annars hängde vi inne på golvet i Christians rum. Mini, Igelkotten och jag var support och moraliskt stöd när det pysslades.

Christian höll nämligen på att bygga ihop sitt nya skrivbord. Det var lite pyssel men nu är det färdigt. Det blev en riktig rotering av bord här. Det skrivbord jag hade monterades ner, jag fick Christians gamla höj- och sänkbara bord och han fick ett nytt. Win-win helt enkelt! Så nu har jag ett vitt och fint höj- och sänkbart bord inne på mitt rum istället för det gamla svarta, slitna. Inte så dumt! Men det är inte riktigt färdigt där än så jag håller lite på att visa hur det blev ett tag till.

Mini var med och vaktade så det gick rätt till med alla skruvar och allt monterande. Eller så vaktade hon mig så jag inte skulle stöka för mycket när jag hade en tröttig dag. Eller så var hon mests sällskapssjuk och ville vara nära.

Det bästa när det monteras möbler måste ju ändå vara allt förpackningsmaterial hälsar Mini. Hon hjälpte till att ta rätt på all papp och for runt och rullade runt på golvet.

Måndagen såg mycket ut som söndagen men den här gången var det fika för att kurera menskrämpor. Det blev soffläge och varva bok och slumra nästan hela dagen och idag har varit samma. Det är kämpigt när kroppen får för sig att syssla med mens igen. Först pms i en vecka och sen influensakänslor och mensvärk när eländet väl börjar. Tjohoo för att vara tjej… Men det är ju bara att försöka acceptera läget och vila när kroppen säger vila. Igårkväll började jag titta på Charmed som jag såg fanns på Prime att titta på. Lagom avancerat att småslumra till så det blir nog kanske samma ikväll. Christian håller på och stökar för att komma i ordning på sitt rum när han inte jobbar så jag har haft fri tillgång till tvn.

Jag har sällskap i soffan av Mini. Hon låg ihoprullad till en kringla och sov större delen av eftermiddagen igår och idag gör hon samma sak. Men hon vill inte ligga riktigt så nära som hon brukar göra så jag vet inte vad som är felet riktigt. Om hon bara behöver få lite utrymme eller om hon känner sig lite åsidosatt och bortglömd kanske. Eller så blir hon helt enkelt bara trött hon också av att vi gjort en del saker den sista tiden så hon också behöver få vila. Hon verkar bli trött och slö när jag har tröttare perioder så vårt mående går ganska mycket hand i hand.

22 svar på ”Soffhäng, diverse stökande och menskrämpor

 1. Både PMS och menssmärtor kan vara riktigt jobbiga. I tonåren var det olidligt för min del men efter första förlossningen försvann smärtorna helt. Inga klagomål på det precis 😀

 2. ja det är jobbigt men kul o fixa möbler det är alltid jag som gör det här .
  avskyr mens verk har börjat ta p spruta nu så inte sån värk längre. är det inget för dej o pröva?

  1. Jag tycker också det kan vara ganska kul. Kul att vara med på ett hörn och hjälpa till. 😊 Skönt att p-spruta fungerar för dig! Det är en av få saker som jag inte har testat, annars har jag prövat allt möjligt när det kommer till p-piller och andra behandlingar.

  1. Synd att det ska krångla så mycket och att det verkar vara på väg bort. Jag gillar grundtanken med det och tycker det är bättre än många rss-läsare som jag testat. Men trist när det mest krånglar.

 3. Trist med dina mensbesvär. Men visst borde du kunna få medicinsk hjälp. Vet dock inte om din sjukdom kan göra att det kan vara knepigt. Jag hade otroliga menssmärtor i yngre dagar och senare visade det sig att jag hade endometrios. Kunde under högstadiet och gymnasiet ett par dagar i månaden inte gå till skolan. En sjukdom som knappast ens fanns i slutet av 1970-talet. Men det gjorde den. Jag fick bra hjälp av vården och östrogen hjälpte mig mycket.
  Fint att du har sällskap av Mini och hon vilar sig kanske också inför nya aktiviteter.
  Roligt med ditt nygamla skrivbord. Ska bli roligt att få se det på plats.

  1. Jag har också endometrios och har prövat alla möjliga behandlingar mot det. Tyvärr har jag ont oavsett behandling och i kombination med mina andra sjukdomar blir det krångligt när man börjar fippla med ännu fler mediciner. Så just nu går jag helt obehandlad. Tidigare har det inte varit ett så stort problem då jag ändå inte haft regelbunden mens men nu har det börjat komma mer regelbundet så då lider jag mer av det. Skönt att du ändå fick bra hjälp trots att det var så tidigt. Min mamma hade också endometrios och fick diagnos några år innan jag föddes.
   Mini verkar känna av ganska tydligt hur jag mår och tar det lugnare när jag inte har så mycket ork.

  1. Så är det kanske! Lurigt det där! Jag har ju wordpress på egen domän, men det verkar du också ha. Synd att det ska krångla så mycket, tycker konceptet är väldigt bra OM det hade funkat.

 4. Trist med mensbesvären, vi kvinnor får stå ut med så mycket jobbigt med kroppen tycker jag.. såg ut som en mysig söndag ni hade ändå. Mysigt att hunden vill ligga nära 🙂

 5. Jag trodde Bloglovin var utdött, haha. Inte använt det på flera år och vet ingen annan som gör det. Men jag kanske har missat nåt? 😅

  Åh! En sån där mugg hade jag som liten fast med Nalle Puh på!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *