Sista dagarna i några bilder

Jag tänkte att vi som vanligt kan kika lite på vad jag haft för mig de sista dagarna. Lite vad jag gjort i bilder helt enkelt.

I lördags gjorde vi hemgjord pizza. Det finns en gluten- och mjölkfri pizzabotten som vi hittat på Ica som är riktigt god faktiskt. Lättfixad lyxmat, inte så dumt! Vi åt pizza, tittade på Let’s Dance och åt godis. En ganska bra lördagkväll helt enkelt!

I söndags var jag trött på att bara sitta inne. Klättrar lite på väggarna och rastlösheten håller på att äta upp mig av att inte kunna röra mig som vanligt. Så jag tog med mig hunden och sambon ut för att rasta oss lite. Eller, det var nog mer dem som rastade mig om vi ska vara petnoga.

Vi stapplade oss långsamt till parken där jag parkerade mig på en bänk i solen.

”Kasta pinnen då!”
Det roade vi oss med en bra stund i parken. Det går inte att kasta tillräckligt mycket pinne om ni frågar Mini. Vi har börjat ha med oss leksak ut istället för att kasta vanliga pinnar. De vanliga pinnarna vill hon bara äta upp så det här funkar lite bättre.

Igår satt vi vid busshållplatsen och väntade på bussen. Näsan i vädret! 🥰
Vi skulle åka till min sjukgymnast på smärtrehab. Det var ett tag sedan jag var där nu för han fick covid för ett tag sedan. Bra att äntligen få lite uppföljning igen och ett andra utlåtande om mitt knä. Det blir fortsatt stapplande med kryckor så länge jag inte kan stödja bättre än såhär på benet tyckte han. Han trodde det var någon skada på muskelfästet eller på en sena i knät. Att fibrerna blivit utslitna av att jag vridit till benet. Blir spännande att se vad den tredje sjukgymnasten på vårdcentralen imorgon säger, där jag fått tid för den riktiga uppföljningen. Det igår var mest att han fick kolla på det när jag ändå skulle dit.

Han hjälper mig annars med helheten och att försöka hitta en bra balansgång på aktivitet och att komma igång på ett hållbart sätt. Han är bra, förstår ganska bra hur min kropp fungerar (och inte fungerar) och tillsammans försöker vi hitta ett lagom som ska hålla långsiktigt. Försöka sparka lite liv i denna trötta kropp så jag får lite bättre ork.

Bussresan hem gick lite bättre än när vi skulle åka dit. Det var betydligt mindre folk på bussarna då. På vägen dit fick jag knappt sittplats på den andra bussen. Trots kryckor och assistanshund var det ingen som reste sig. Det var viktigare att folks väskor fick ett eget säte tydligen. Men jag hittade ett fällbart säte lite på sniskan där jag kunde tränga mig ner tätt intill en annan. Alltid nåt för att slippa stå och svaja. Har folk slutat att resa sig för bättre behövande på bussar? Jag är uppfostrad till att man ska resa sig för äldre och folk i behov av sittplats. Framförallt om man sitter på platserna med lite bättre plats för funktionshindrade.

Mini var less på att vara ute på äventyr och ville nog mest hem till middagen. Så jag fick nosen i knät och hon höll stenkoll på mig hela vägen hem.

Väl hemma och efter att ha ätit middag så blev det nattinatt i soffan. Tröttaste hunden efter att ha jobbat och åkt en massa buss. Det tar på krafterna för oss båda att vara ute på saker.

Imorse fick jag den här bilden från Christian när han var ute med henne. Hon kan inte riktigt förneka att hon sniffat en massa på den leriga fotbollsplanen med den smutsiga nosen.

Annars har jag som vanligt fastnat vid datorn vid köksbordet efter frukost och puffning. Ett tag fick jag sällskap av Mini som kom och hoppade upp i knät på mig med mini-elefanten i munnen. Mysigt att få lite sällskap! Nu ska jag försöka komma igång, borsta tänderna och se om jag kan få lite övning avklarat. Att det ska vara så svårt att få tummen ur och göra det numera. Men det känns så fånigt lite att bara öva 10 minuter fiol, då hinner jag knappt komma igång. Det får nog bli lite mer nyckelharpa inför konserten på lördag. Det funkar bättre för kroppen också.

I eftermiddag ska vi iväg till veterinären. Mini har än en gång fått problem med analsäckarna så vi behöver iväg och få det kollat och tömma dem. Ska bli spännande att höra vad en ny veterinär har att säga om det. På ett sätt vore det kanske lika bra att operera bort dem när det är ett så återkommande problem. Får se vad de säger.

19 svar på ”Sista dagarna i några bilder

 1. Hoppas att det blev ett lyckat besök hos veterinären-.
  Och hoppas också att du kan få veta vad som orsakar smärtan i knät. Knaske dags öfr en magnetröntgen. Och nu på remiss så ni slipper vänta.
  Att åka buss och trängas är ju knepigt och tar på krafterna. Och detta med en väska på sätet är ju knasigt. Jag brukar numer säga till och fråga om väskan har egen biljett. Under värsta Covid tiden var det ju en sak men inte nu..
  Lycka till och hoppas du ska bli piggare.

  1. Det gick inte så bra hos veterinären, gick inte att tömma utan vi måste tillbaka idag och söva och spola analsäckarna. Inte kul alls!
   Ja precis, får se vad sjukgymnasten idag säger om knät. Kanske vore bra med en magnetröntgen för att utesluta annat dåligt.
   Det brukar jag också göra om jag bara ser att det finns lediga platser. Men nu var det så många som stod upp och det var så bökigt på bussen att jag inte såg väsk-platserna förrän jag hade satt mig på sniskan på det lilla utfällbara sätet. Tur att jag bara skulle några hållplatser med den bussen.

 2. Hej!

  Jag jobbar på en marknadsföringsbyrå och letar efter bloggare som vill skriva betalda samarbeten för våra kunder.

  Om du är intresserad får du gärna skicka ett mail till mig. 🙂

  Ha en fin dag!

 3. Så härliga bilder! Den där pizzan såg ytterst delikat ut och eftersom pizza är min favoriträtt blev jag rejält hungrig.
  Det var en avslöjande hundnos det där 😉 Så dåligt att ingen kunde resa sig upp för dig på bussen. Ser man någon som går med kryckor och dessutom har en assistanshund så är det väl en självklarhet att resa sig upp. Personligen hade jag skämts om jag bara suttit kvar.
  Hoppas du får rätsida på ditt knä. Just knälederna är ju så otroligt viktiga för att vi ska kunna röra oss obehindrat.

  Önskar en fin onsdag!

  1. Pizzan blev väldigt god! 😊 Ja, jag tycker också det är konstigt att ingen reste sig, eller iaf flyttade på sina väskor. Folk var upptagna med att titta åt ett annat håll så de såg inte att jag kom ens. 🙄

 4. Skönt med en lite stund ute i fina vädret med vovven. Det är en labrador, va? Liknar min Bebis som tyvärr somnade in för ett par år sedan.

  Läste i en av dina kommentarer att det inte gick bra hos veterinären. Så jobbigt. Min hund har också problem med analsäckarna, och en av gångerna lyckades de inte hjälpa honom och han fick inflammation. Tyckte så synd om honom. Blev smärtstillande och vila ett par veckor. Hoppas det går bättre med att spola. Håller tummarna!

  1. Ja, hon är en labrador. 😊
   Nä, det blev en större grej än väntat åt analsäckarna den här gången. Vad jobbigt att din hund också har besvär med det! Så märkligt att en så ”liten” sak kan ge så mycket besvär!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *