En eftermiddag på Ikea

I tisdags bestämde vi oss för att ge oss iväg på äventyr. Vi packade ihop oss och tog bussen. Mini fick tränga ihop sig mellan mina ben och använde mig som huvudstöd.

Lite trångt men hon finner sig ganska bra ändå när vi åker buss.

Det var Ikea som var målet för utflykten. Vi ville framförallt titta på en del möbler som vi kikat på och se hur de såg ut i verkligheten innan vi skulle beställa. Mini storshoppade en Ikearåtta och bar stolt runt på den en stund inne i varuhuset. Hon skötte sig väldigt bra trots att det var en del folk, bland annat personal där, som försökte hälsa och locka på henne.

Vi tog en välbehövd fikapaus och vilade fötterna lite. Det behövdes för att orka med hela vändan genom varuhuset. Det blir en bit att gå!

När vi var klara kom vi ut till den här fantastiska solnedgången! Inte illa!

Mini la sig till rätta på bussen hem igen. Hon slumrade hela vägen hem.

Sen sov hon hela kvällen i soffan. Det var ansträngande för oss allihopa tror jag. En tur på Ikea är verkligen som ett träningspass.

Vi köpte lite småsaker som gick att få med på bussen hem. Bland annat nya gardiner till kök och vardagsrum. Sen blev det en ny badrumsmatta till gästtoan, en liten hylla med låda att ha datorskärmen på på skrivbordet och några hyllor till duschen att ha schampoo och tvål på. Lite allmänt smått och gott.

Annars var målet främst att titta på lite andra saker som vi tänkte beställa hem. Den stora leveransen knappade vi iväg i förmiddags och nu håller de precis på att bära in allting. Himla smidigt med inburen hemleverans så snabbt! Bra för oss som inte har bil och vill köpa stora saker. Det är framförallt en ny tv-bänk och hyllor till Christians rum som stod på handlarlistan. Så nu har vi att göra under helgen! Bygga Ikeamöbler kan ju helt klart vara ett spännande projekt.

Vi tittade en del på skrivbord också. Jag skulle gärna vilja ha ett större höj- och sänkbart till mitt rum. Men vi avvaktar lite med det för Christian tänkte byta ut det han har till ett bättre så då skulle jag kunna ta hans gamla. Det borde duga bra åt mig. Det gäller bara för fröken otålig att ha lite is i magen och avvakta lite istället för att fixa allt på en gång. Lättare sagt än gjort ibland för mig.

33 svar på ”En eftermiddag på Ikea

 1. Så fint Mini skötte sig både på bussen och på IKEA. Det hade våra inte fixat men jag förmodar att Mini är van vid att följa med nästan överallt.

  1. Hon är ju tränad till att vara med på allt möjligt så hon klarar av det mesta. 🙂 Men det märks på henne att hon blir trött av att jobba i sånnahär miljöer. Ovant för oss alla tror jag efter de här åren av isolering.

  1. Det är verkligen fantastiskt med alla arbetande hundar! Hon är verkligen min bästa vän och jag känner mig naken utan henne vid min sida. Ikea är lite tvådelat för mig, tycker det är så ansträngande att gå en vända där samtidigt som det är lite kul och inspirerande också. Hoppas du kan komma dit nåt snart så du kan handla det du behöver. 😊

  1. Hon är verkligen duktig och finner sig i att tränga in sig i trånga utrymmen på bussen. Jag är mest rädd för att någon ska kliva på svansen som ofta sticker ut någonstans. 🙈 Helt klart omöjligt att åka dit utan att köpa något! 😬

 2. Förstår att ni ville ta en tur och titta på sakerna som de ser ut innan ni beställde. Jag vill också gärna titta innan jag köper något. Handlar sällan på nätet. En lång dag med många intryck men roligt att ni beställt och att hemleveransen kom så snabbt. Och ett pyssel är det ju nu att få ihop möblerna. Kan bli en utmaning. Håller tummarna.
  Trevligt med ett fikastopp och fint hämta lite krafter.
  Kan tänka mig att Mini var slut efter dagens tur och vilade sig i form- Hon är verkligen så fin.

  1. Tycker det är svårt många gånger att se bara på bilderna hur möblerna ser ut. Bättre att få titta på riktigt och se först. 😊 Verkligen smidigt med så snabb hemleverans! Nu återstår ”bara” att montera allting. 😅 Vi har lite att göra i helgen… Mini var verkligen trött efter att ha jobbat så länge. Det tog på krafterna för oss allihopa.

 3. Oj blev förvånad när du sa att de hade försökt locka på henne? Trodde det var en självklarhet att man aldrig ska störa hundar som arbetar. Men kul för Mini att hon fick ett gosedjur 😀 Vi köpte alltid med oss gosedjur från Ikea till våra hundar förr.

  1. Det är förvånansvärt vanligt att folk försöker prata eller locka på henne trots jobbtäcket och både koppel och halsband där det står assistanshund på. Bra att höra att du tycker det är en självklarhet att man inte ska störa arbetande hundar. 🥰 Hon blev så glad över råttan. Ikea har helt klart de bästa gosedjuren för hundar! 😊

 4. Vilken trevlig tur till IKEA och vad bra Mini sköter sig både på kommunala färdmedel och i affärer 🙂
  Även om man bara ska titta, så är det ju omöjligt att komma tomhänt hem från IKEA 😀

  1. Det blev en trevlig tur där. 😊 Hon sköter sig oftast väldigt bra när vi är ute på saker. Det är hemma hon kan vara lite disträ och inte vill göra som jag säger. 😅 Det slinker alltid ner något när man är där. 🙈

 5. Åh vad mysigt med en liten utflykt, jag blev dock lite förvånad över att vuxna försökte locka på henne när man klart och tydligt ser att hon är i arbete.

  Men vad duktig mini är och så otroligt fin.

  Många kramiz<3

  1. Det var mysigt och bra. 😊 Ja, jag blir också förvånad över hur ofta det är vuxna människor som försöker locka på henne eller pratar med henne. Trodde det hörde till allmänt hyfs att man inte hälsar på andra hundar utan tillstånd och framförallt arbetande hundar. Hon är otroligt duktig när vi är ute på saker. 🥰 Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *